O‘ZBEK XALQ KUY-QO‘SHIQLARINING BOLALAR MUSIQIY TAFAKKURINI SHAKLLANTIRISHDAGI O‘RNI - Buxarbayeva Sevara Mamasobir qizi; Nuraliyeva Zuhra Anvarovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘zbek xalq musiqiy merosining o‘sib kelayotgan yosh avlod musiqiy tafakkurini rivojlantirishdagi pedagogik va psixologik ahamiyati yoritilgan. Maqolada xalq qo‘shiqlari, xususan, alla, bolalar folklor o‘yin qo‘shiqlari va  milliy  cholg‘u  kuylarining  bolalar  estetik  didini  shakllantirishdagi  o‘rni  tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida musiqiy tafakkurni o‘stirishning zamonaviy metodlari va milliy  qadriyatlarni  dars  jarayoniga  tatbiq  etish  masalalari  muhokama  etilgan. Shuningdek, milliy ohanglarning bolalar intellektual salohiyatiga ta’siri bo‘yicha ilmiy xulosalar berilgan.