ALISHER NAVOIY – O‘TMISH, BUGUN VA KELAJAK BOG‘LOVCHISI - Eshnayeva Feruza Qarshiyevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada buyuk mutafakkir va adib Alisher Navoiyning o‘zbek  xalqining o‘tmishi,  bugungi  ma’naviy  hayoti  hamda  kelajak taraqqiyotidagi o‘rni chuqur tahlil qilinadi. Navoiy merosining tarixiy ahamiyati, zamonaviy jamiyat bilan  uzviy  bog‘liqligi  va  kelajak  avlod  tarbiyasidagi  beqiyos  roli  ilmiy  asosda yoritiladi. Shuningdek, Navoiy ijodining umuminsoniy g‘oyalari orqali milliy o‘zlikni asrash va ma’naviy uzluksizlikni ta’minlash masalalariga alohida e’tibor qaratiladi.