NAVOIYGA EHTIROM – MILLIY O‘ZLIK VA KELAJAK AVLOD TARBIYASI - Eshnayeva Feruza Qarshiyevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  buyuk  o‘zbek  mutafakkiri  va  shoir  Alisher Navoiy  merosining  milliy  o‘zlikni  anglash,  ma’naviy-axloqiy  qadriyatlarni shakllantirish hamda kelajak avlod tarbiyasidagi o‘rni har tomonlama tahlil qilinadi. Navoiy asarlarida ilgari surilgan insonparvarlik, adolat, ilm-ma’rifat, vatanparvarlik va komil inson g‘oyalari bugungi globallashuv sharoitida yoshlar tarbiyasi uchun muhim ma’naviy manba ekani asoslab beriladi. Shuningdek, Navoiy merosini ta’lim-tarbiya jarayoniga  chuqur  singdirish  orqali  milliy  g‘urur  va  ma’naviy  barqarorlikni mustahkamlash masalalari yoritiladi.