NAVOIY ASARLARIDA MA’NAVIYAT VA ZAMONAVIYLIK UYG‘UNLIGI - Eshnayeva Feruza Qarshiyevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Alisher  Navoiy  ijodidagi  ma’naviyat tushunchasi va uning zamonaviylik bilan uyg‘unligi masalasi har tomonlama tahlil etiladi.  Navoiy  asarlarida  inson  axloqi,  ilm-ma’rifat,  adolat,  vatanparvarlik  kabi ma’naviy qadriyatlar bugungi jamiyat hayoti bilan qanchalik mos kelishligi misollar orqali  ochib  beriladi.  Shuningdek,  Navoiy  merosining  zamonaviy  yoshlarni tarbiyalashda  va  ularning  ma’naviy  barkamolligini  shakllantirishdagi  o‘rni  asosli fikrlar bilan yoritiladi.