NAVOIY HIKMATLARINING BUGUNGI KUNDAGI AHAMIYATI - Karaxodjayeva Maxpuza Xamidullaevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  buyuk  mutafakkir  va  adib  Alisher  Navoiy ijodida  muhim  o‘rin  tutgan  hikmatli  so‘zlarning  mazmun-mohiyati  hamda  ularning bugungi jamiyat hayotidagi ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Navoiy hikmatlarida  ilgari  surilgan  axloq,  adolat,  ilm,  komil  inson  va  jamiyat  masalalari hozirgi  globallashuv  sharoitida  ham  dolzarbligini  yo‘qotmaganligi  asoslab  beriladi. Tadqiqotda tarixiy-qiyosiy va tahliliy metodlardan foydalanildi.