YANGI TUG'ILGAN CHAQALOQLARDA JISMONIY VA PSIXOMOTOR RIVOJLANISH XUSUSIYATLARINI ANIQLASH - Sirojiddinova Xiromon Nuriddinovna; Muxammadiyeva Parvina Zarifjonovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotasiya.  Maqolada  muddatiga  yetib  va  muddatidan  oldin  tug’ilgan chaqaloqlarning jismoniy va psixomator rivojlanish xususiyatlarini o’rganish haqida ma’lumot  berilgan.  Bolaning  kognitiv  faoliyati  ko'p  jihatdan  psixomator  nutq  va ijtimoiy-emocional  rivojlanishga bog'liq. Erta  tug'ilgan bolalarning  qariyib  yarmida nutq rivojlanishining kechikishi, maktab yoshida esa o'qish va yozishni o'zlartirishda qiyinchiliklar kuztilishi aytib o’tilgan.