YANGI TUG’ILGAN CHAQALOQLARDA MEKONIAL ASPIRATSIYANING KECHISH XUSUSIYATLARI - Sirojiddinova Xiromon Nuriddinovna,; Abduvaliyeva Malika Nodirjonovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotasiya.  Maqolada  mekonial  aspiratsiya  sindromi  bilan  tug'ilgan chaqaloqlarning amniotik suyuqligida mekoniy mavjudligi, erta nafas olish buzilishi va  rentgenogrammada  emfizimatoz  hududlar bilan kesishgan  apnevmatoz o'choqlar bilan tavsiflangan patologik holat, antе va intranatal xavf omillari va ularning klinik kechish xususiyatlari keltirilgan