FISKAL SIYOSAT VA UNI RAQAMLASHTIRISH MASALALARI - Rustamova Madinaxon,; Hakimova Madinabonu,; Dadajonova Durdona, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Hozirda har bir soha va tarmoqlarda raqamlashtirish tendensiyasi jadallik  bilan  davom  etmoqda.  Mamlakat  rivojlanishi,  aholi  turmush  darajasining yaxshilanishi  iqtisodiyotning  barqaror  rivojlanishi  bilan  bog‘liq  bo‘lib,  bunda mamlakatlar  fiskal  va  monetar  kabi  makroiqtisodiy  siyosatlardan  foydalanishadi. Hozirgi  raqamlashtirish  sharoitida  fiskal  siyosatni  takomillashtirish  yangi  raqamli texnologiyalarni  jalb  etishni  talab  etadi.  Maqolada  mamlakatimizda  soliq-budjet siyosatini raqamlashtirishning tashkiliy va huquqiy jihatlari yoritib berilgan.