NODAVLAT TIBBIYOT MUASSASALARIDA BUXGALTERIYA HISOBI VA MOLIYAVIY HISOBOTNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (O‘ZBEKISTON SHAROITIDA) - O‘rmonov Xasanboy; Ubaydullaeva Odinaxon; Omonov Abrorjon (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya;Ushbu  maqolada  O‘zbekiston  sharoitida  nodavlat  tibbiyot muassasalarida buxgalteriya hisobi va moliyaviy hisobotni tashkil etishning o‘ziga xos xususiyatlari yoritilgan. Nodavlat tibbiyot muassasalarining huquqiy asoslari, ularni tashkil  etish  bosqichlari  hamda  moliyaviy  faoliyatini  hisobga  olish  tartibi  tahlil qilingan. Shuningdek, daromad va xarajatlarni hisobga olish, mulkiy hisob, moliyaviy hisobotning  ahamiyati  va  uning  boshqaruv  qarorlarini  qabul  qilishdagi  roli  ochib berilgan.