QAYTA MOLIYALASH STAVKASINING TIJORAT BANKLARI RENTABELLIK KO’RSATKICHLARIGA TA’SIRI - O‘rmonov Xasanboy,; Botirov Mirzohid,; Enazarjonov Mavlonbek, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  tezisda  O’zbekiston  Respublikasi  markaziy  bank  2017-2022-yillar uchun   foiz   stavkalarining   tijorat   banklari   rentabellik   ko'rsatkichlariga   ta'siri  ko'rib  chiqiladi.    Markaziy    bank    foiz    stavkasi    moliyaviy    maydonni  shakllantirishda    va    tijorat  banklarining    faoliyatiga    ta'sir    qilishda    muhim    ro’l  o'ynaydi.  O'rganilgan  rentabellik ko'rsatkichlariga   sof   foiz    marjasi   (NIM),   aktivlarning   daromadlari   (ROA)   va   o'z kapitalining daromadlari (ROE) kiradi.