O‘ZBEKISTONDA INKLYUZIV TA’LIM TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH: NAZARIY ASOSLAR VA AMALIY YONDASHUVLAR - Yunusova Cho‘lponoy Abierovna,; Vohidjonova Nazokat Vosiqjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  maqola  O‘zbekiston  Respublikasi  Prezidentining  2020-yil  13-oktyabrdagi PQ-4860-sonli qarori asosida inklyuziv ta’lim tizimini takomillashtirish masalalariga  bag‘ishlangan.  Unda  alohida  ta’limga  ehtiyojlari  bo‘lgan  bolalarga ta’lim-tarbiya berish tizimining muammolari, shaxsga yo‘naltirilgan yondashuvning ahamiyati,  maxsus  psixologiyaning  roli,  o‘qituvchilar  tayyorgarligi  va O‘zbekistondagi amaliyot tahlil qilinadi. Maqola muammolarni bartaraf etish bo‘yicha tavsiyalar  beradi  va  inklyuziv  ta’limning  ijtimoiy  integratsiya,  psixologik  qo‘llab-quvvatlash va ta’lim sifatini oshirishdagi o‘rnini yoritadi.