KOMPARATIVISTIK PEDAGOGIKANING XALQARO TA'LIM TASHKILOTLARI BILAN BOG‘LIQLIGI: TA'LIM SIYOSATINI SHAKLLANTIRISHDAGI O‘RNI - Yunusova Cho‘lponoy Abierovna,; O'ktamaliyeva Bonu Adhamjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya      Ushbu maqolada komparativistik pedagogikaning mazmuni, uning xalqaro va milliy  miqyosdagi  ta’lim  tashkilotlari  (UNESCO,  OECD,  Jahon  banki  kabi)  bilan o‘zaro aloqalari hamda bu aloqalarning ta’lim siyosatini shakllantirish, ta’lim sifatini baholash  va  innovatsion  jarayonlarni  rivojlantirishdagi  o‘rni  ilmiy  tahlil  etiladi. Shuningdek,  xalqaro  tashkilotlarning  komparativ  tadqiqotlarga  (masalan,  PISA, TIMSS)  qo‘shgan  hissasi  va  komparativistika  fanining  ularning  faoliyatiga  ta’siri yoritiladi.