TEMURIYLAR SULOLASINING GENEALOGIK AN’ANALARI: YOZMA, EPIGRAFIK VA SEMIOTIK MANBALAR ASOSIDA TAHLIL - Nazirov Baxtiyor Shoydullayevich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  Temuriylar  sulolasi  nasabiga  oid  yozma  va epigrafik manbalar – maqbara qabr toshlari, Husayn ibn Ali Shoh yaratgan nasab daraxti,  "Mu‘jiz  al-Ansob",  Hofiz  Abru  va  Sharafiddin  Ali  Yazdi  asarlaridagi genealogik ma’lumotlar qiyosiy tahlil qilinadi. Tadqiqot Temurning Chingiziy nasab bilan  bog‘lanishi,  Barlas  urug‘ining  kelib  chiqishi,  Maxfiy  Tarix  va  Rashididdin rivoyatlaridagi farqlar hamda Temuriy siyosiy legimitatsiyasining ideologik asoslarini yoritadi.  Shuningdek,  Temuriylar  davri  bayroq  ramzi,  uning  siyosiy-semiyotik funksiyasi va o‘rta asr islomiy material madaniyati kontekstidagi o‘rni Katalon atlasi va boshqa tarixiy manbalar asosida tahlil qilinadi.