TA’LIM JARAYONINI RAQAMLASHTIRISHDA SUN’IY INTELLEKTNING ROLI - Ozod Kamolov, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  sun’iy  intellekt  (SI)  texnologiyalarining zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni, ahamiyati hamda joriy etilish jarayonida yuzaga kelayotgan imkoniyatlar va muammolar tahlil qilinadi. Axborot xavfsizligi, algoritmik tarafkashlik, ijtimoiy tengsizlik va o‘quvchilarning mustaqil fikrlash ko‘nikmalariga salbiy ta’sir kabi xavf-xatarlar ilmiy manbalar asosida muhokama qilinadi. Maqolada O‘zbekiston ta’lim tizimida sun’iy intellekt texnologiyalarini joriy etish istiqbollari, mavjud raqamli platformalar imkoniyatlari va normativ-huquqiy hujjatlar tahlil qilinib, mazkur  texnologiyalardan  samarali  va  mas’uliyatli  foydalanish  bo‘yicha  xulosalar keltiriladi.