BOSHLANG‘ICH TA’LIMDA MILLIY VA UMUMINSONIY QADRIYATLARNI SHAKLLANTIRISHNING NAZARIY VA AMALIY ASOSLARI - Nabiyeva Dinara Alisher qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  boshlang‘ich  ta’lim  jarayonida  milliy  va umuminsoniy qadriyatlarni shakllantirish masalalari yoritilgan. Unda boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining  yosh  va  psixologik  xususiyatlari  asosida  qadriyatlar  tarbiyasining ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, ta’lim jarayonida milliy an’analar, urf-odatlar va umuminsoniy  axloqiy  me’yorlarni  uyg‘un  holda  singdirishning  pedagogik imkoniyatlari ochib beriladi. Maqolada o‘quv fanlari, sinfdan tashqari faoliyat hamda o‘qituvchining  shaxsiy  namunasi  orqali  qadriyatlarni  shakllantirishning  samarali yo‘llari  bayon  etilgan.  Tadqiqot  natijalari  boshlang‘ich  ta’limda  ma’naviy-axloqiy tarbiyani takomillashtirishda muhim ahamiyat kasb etadi.