ZAMONAVIY TA’LIM TIZIMIDA FANLARARO INTEGRATSIYA VA STEAM ASOSIDAGI TA’LIM MODELLARINING O‘RNI - Pirniyazova Sh.B, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya   Mazkur  maqolada  zamonaviy  ta’lim  tizimini  takomillashtirish  jarayonida fanlararo integratsiya va STEAM asosidagi ta’lim modellaridan foydalanishning ilmiy-nazariy  hamda  amaliy  jihatlari  atroflicha  tahlil  qilingan.  Fanlararo  integratsiyaning ta’lim  mazmunini  yaxlit  holda  shakllantirishdagi  o‘rni,  STEAM  yondashuvining pedagogik  imkoniyatlari  hamda  ushbu  modellar  orqali  o‘quvchilarda  XXI  asr kompetensiyalarini rivojlantirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Shuningdek, mazkur  ta’lim  yondashuvlarini  o‘quv  jarayoniga  tatbiq  etishda  uchraydigan muammolar va ularni samarali hal etish yo‘llari asoslangan holda yoritilgan.