TIKUVCHILIK KORXONALARI VA ULARNING BO‘LIMLARIGA AVTOMATLASHTIRISH TIZIMINI JORIY QILISHNING ASOSLARI - Pardaboyeva Bahora Aliboyevna,; Abdulxoliqova Zilola Toxirovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Anotatsiya Mazkur maqolada tikuvchilik korxonalarida avtomatlashtirish tizimlarini joriy etishning  jihatlari  hamda  asoslari  ko‘rib  chiqildi.  Ishlab  chiqarish  bo‘limlari, boshqaruv  tizimlari  hamda  axborot  texnologiyalarining  o‘zaro  integratsiyasi  tahlil qilindi.  Avtomatlashtirishning  mehnat  unumdorligi,  mahsulot  sifati  va  iqtisodiy samaradorlikka ta’siri asoslab berildi.