PEDAGOGIK MULOQOT VA HAMKORLIK TUSHUNCHASINING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK TALQINI - Nazarov Jaxongir Tulayevich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  pedagogik  muloqot  va  hamkorlik tushunchalarining ijtimoiy-psixologik mohiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Pedagogik muloqotning ta’lim jarayonidagi o‘rni, uning shaxslararo munosabatlarni shakllantirish  va  ta’lim  samaradorligini  oshirishdagi  ahamiyati  asoslab  berilgan. Shuningdek, pedagogik hamkorlik subyekt–subyekt munosabatlari asosida talabaning shaxsiy faolligi, motivatsiyasi va ijtimoiy moslashuvini rivojlantiruvchi muhim omil sifatida  yoritilgan.  Tadqiqot  natijalari  pedagogik  muloqot  va  hamkorlikning uyg‘unlashgan  holda  tashkil  etilishi  ta’lim  jarayonining  ijobiy  psixologik  muhitini ta’minlashini ko‘rsatadi.