MAKTABGACHA TA'LIMDA TABIIY MATERIALLARDAN FOYDALANISH TEXNOLOGIYASI - Tojiyeva Xayriniso Baxtiyorovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Maktabgacha  ta’lim  tashkilotlarida  bolalarning  har  tomonlama rivojlanishi  uchun  qulay  sharoit  yaratish  va  ularning  ijodiy  tafakkurini,  mustaqil fikrlashini rivojlantirishda turli metodlar va vositalardan foydalaniladi. Bu vositalar orasida,  albatta,  tabiiy  materiallardan  foydalanish  muhim  ahamiyat  kasb  etadi. Tabiatning inson hayotiga yaqinligi, uni anglash va his qilish imkoniyatini beruvchi tabiiy  materiallar  bolalarning  estetik  dunyoqarashi,  badiiy  didi,  madaniyati,  atrof-muhitga bo‘lgan munosabatini va amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladi.