QISHLOQ XOʻJALIK EKINLARINI YETISHTRISHDA ILGʻOR TEXNOLOGIYALARNING QOʻLLANILISHI - Chorshanbiyeva Shohida (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya  .Mazkur  maqolada  qishloq  xo‘jalik  ekinlarini  yetishtirish jarayonida  ilg‘or  texnologiyalarning  qo‘llanilishi,  ularning  samaradorlikni oshirishdagi  roli  hamda  resurslardan  oqilona  foydalanishga  ta’siri  tahlil  qilinadi. Tadqiqot  doirasida  raqamli  texnologiyalar,  aqlli  sug‘orish  tizimlari,  agrotexnologik innovatsiyalar  va  zamonaviy  mexanizatsiya  vositalarining  qishloq  xo‘jaligi mahsuldorligiga  ta’siri  o‘rganildi.  Natijalar  ilg‘or  texnologiyalarni  joriy  etish hosildorlikni oshirish, ishlab chiqarish xarajatlarini kamaytirish va barqaror qishloq xo‘jaligini rivojlantirishda muhim omil ekanini ko‘rsatadi.