ERKIN IQTISODIY HUDUDLARNING MILLIY IQTISODIYOT INVESTITSION SALOHIYATINI OSHIRISHDAGI O‘RNI VA AHAMIYATI - Rahmonqulov Yoqubjon Bahodir o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada erkin iqtisodiy hududlarning milliy iqtisodiyot investitsion salohiyatini oshirishdagi o‘rni va ahamiyati ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan  tahlil  etilgan.  Tadqiqot  jarayonida  erkin  iqtisodiy  hududlar  faoliyatining investitsiyalarni  jalb  etish,  ishlab  chiqarish  infratuzilmasini  rivojlantirish,  eksport salohiyatini  kengaytirish  va  hududiy  iqtisodiy  muvozanatni  ta’minlashdagi  roli o‘rganilgan.