YOSH DAVRLARIDA KRIZIS VA INQIROZNI YUZAGA KELISHI VA OLDINI OLISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Aslanova Nodira Mirzakarimovna,; Mamasoliyeva Zuhra Tolibjon qizi,; Abdurahimova Gulassal Obidjonovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada yosh davrlarida kuzatiladigan psixologik krizislarning yuzaga kelish  sabablari,  ularning  shaxs  rivojiga  ta’siri  hamda  oldini  olishning  psixologik jihatlari tahlil qilinadi. Inson ontogenezining turli bosqichlarida uchraydigan inqirozli holatlar, ularning namoyon bo‘lish shakllari va psixologik yondashuvlar orqali bartaraf etish  yo‘llari  ilmiy  asosda  yoritiladi.  Shuningdek,  krizis  davrlarida  oila,  ta’lim muassasasi va ijtimoiy muhitning o‘rni alohida ta’kidlanadi.