BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINING KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV ASOSIDA PEDAGOGIK TAYYORGARLIGINI TAKOMILLASHTIRISH - Isayeva O'giloy Shavkatovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Zamonaviy  ta’lim  tizimi  shaxsga  yo‘naltirilganlik,  innovatsionlik  va kompetensiyaviy yondashuv tamoyillariga asoslanib rivojlanmoqda. Bugungi kunda ta’lim jarayonida bilim berishdan ko‘ra, shaxsning amaliy faoliyatda qo‘llay oladigan kompetensiyalarini  shakllantirish  ustuvor  vazifa  sifatida  qaralmoqda.  Shu  nuqtayi nazardan,  bo‘lajak  boshlang‘ich  sinf  o‘qituvchilarining  pedagogik  tayyorgarligini kompetensiyaviy  yondashuv  asosida  takomillashtirish  dolzarb  ilmiy-pedagogik muammo  hisoblanadi.  Chunki  boshlang‘ich  ta’lim  bosqichi  shaxsning  intellektual, ijtimoiy  va  ma’naviy  rivojlanishida  hal  qiluvchi  ahamiyatga  ega  bo‘lib,  aynan  shu bosqichda o‘qituvchining kasbiy mahorati va pedagogik kompetensiyasi ta’lim sifati va samaradorligini belgilaydi.