OMMAVIY TADBIR O‘TKAZISH OBYEKTINI TASHKILIY TEXNIK TUZILISHINING AMALIY AHAMIYATI - Mardanov Jahongir Qahramon o‘g‘li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  ilmiy  maqolada  ommaviy  tadbirlar  o‘tkaziladigan obyektlarning  tashkiliy-texnik  tuzilishi,  uning  tarkibiy  elementlari  hamda  amaliy ahamiyati  batafsil  tahlil  qilingan.  Maqolani  yozish  jarayonida  ommaviy  tadbir obyektlarining  tashkiliy  boshqaruv  tizimi,  texnik  infratuzilmasi,  xavfsizlikni ta’minlash  mexanizmlari  hamda  ularning  o‘zaro  uyg‘unligi  samaradorlik  va barqarorlikni  ta’minlovchi  asosiy  omil  sifatida  ko‘rib  chiqilgan.  Shuningdek, tashkiliy-texnik tuzilmani loyihalash va boshqarishda zamonaviy texnologiyalardan foydalanish, innovatsion yondashuvlarni joriy etish hamda mavjud muammolar tahlil etilgan.  Maqola  natijalari  ommaviy  tadbirlarni  xavfsiz,  tartibli  va  samarali  tashkil etishga qaratilgan ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.