OTA VA QIZ MUNOSABATLARINING IJTIMOIY PSIXOLOGIK DETERMINANTLARI: MUAMMO VA YECHIMLAR - Abdulxayev Abdulxaq Qudratjon o'g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  akademik  maqola  ota  va  qiz  munosabatlarining  ijtimoiy-psixologik determinantlarini, mavjud muammolarni va yechimlarni chuqur tahlil qiladi. Otalar va qizlar  o‘rtasidagi  munosabatlar  qizlarning  shaxsiy  rivojlanishi,  o‘z-o‘zini  anglash, ijtimoiy ko‘nikmalari va kelajakdagi romantik munosabatlariga katta ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada  bog‘lanish  nazariyasi  doirasida  otalar  rolini  yetarlicha  o‘rganilmagani tanqid  qilinadi,  shuningdek,  ota-ona  tarbiyasi  uslublarining  ta’siri  tahlil  qilinadi. Otalarning  hissiy  mavjudligi,  qo‘llab-quvvatlashi  va  ishtiroki  qizlarning  xavfsiz bog‘lanish, o‘ziga ishonch va mustaqillikni rivojlantirishdagi hal qiluvchi ahamiyati ochib beriladi. Maqola so‘ngida ota-qiz munosabatlarini mustahkamlashga qaratilgan amaliy strategiyalar va kelajakdagi tadqiqotlar uchun yo‘nalishlar taklif etiladi.