YASHIL IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISHDA VOLONTYORLIKNING AHAMIYATI - Abdulxayeva Muslima Jahongir qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Ushbu  maqola  yashil  iqtisodiyotni  rivojlantirishda  volontyorlik  faoliyatining ahamiyatini chuqur tahlil qiladi. Yashil iqtisodiyot ekologik xatarlarni yumshatish va resurslar  tanqisligini  kamaytirishga  qaratilgan  barqaror  rivojlanish  modelidir. Maqolada  volontyorlikning  nazariy  asoslari,  uning  bevosita  va  bilvosita  hissasi, ijtimoiy-iqtisodiy samaradorligi hamda barqarorlikka ta'siri ko'rib chiqiladi. Mavjud adabiyotlar va amaliy loyihalar tahlili orqali volontyorlarning ekotizimlarni tiklash, tabiiy  resurslarni  muhofaza  qilish,  jamoatchilikni  xabardor  qilish  va  yashil tashabbuslarni  qo'llab-quvvatlashdagi  muhim  roli  asoslanadi.  Tadqiqotda  yashil volontyorlikni qo'llab-quvvatlash mexanizmlari va samarali amaliyotlariga ham e'tibor qaratilgan bo'lib, xulosada tegishli tavsiyalar berilgan.