INGLIZ TILINI O'QITISHDA O'SMIRLIK XUSUSIYATLARINI INOBATGA OLISHNING AHAMIYATI - Satilov Davronbek Abdulxayevich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqola  ingliz  tilini  o'qitishda  o'smirlik  davrining  o'ziga  xos xususiyatlarini inobatga olishning ahamiyatini tahlil qiladi. U yoshlarning psixologik, kognitiv  va  ijtimoiy-emotsional  rivojlanishini  hamda  ularning  til  o'zlashtirishga ta'sirini  o'rganadi.  Maqolada  o'smirlar  uchun  samarali  o'qitish  metodologiyalari, o'qituvchining  roli,  sinf  muhiti  va  motivatsiyani  oshirish  strategiyalari  muhokama qilinadi. Adabiyotlar tahlili orqali, o'smirlik davrida ikkinchi tilni o'zlashtirish bo'yicha mavjud noto'g'ri tushunchalar bartaraf etilib, mazkur yosh guruhiga xos bo'lgan o'quv ehtiyojlarini  qondirish  muhimligi  ta'kidlanadi.  Maqola,  o'smirlarning  kognitiv moslashuvchanligini,  shaxsiyat  shakllanishini  va  ijtimoiy  bog'lanishlarga  bo'lgan ehtiyojini hisobga olgan holda, samarali o'qitish amaliyoti uchun tavsiyalar beradi.