KOGNITIV JARAYONLAR TIZIMIDA TAFAKKUR VA UNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Tulyаgаnоvа Gulnоzа Оlimjоn qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  inson  psixikasining  muhim  kognitiv jarayonlaridan  biri  bo‘lgan  tafakkur  tushunchasi,  uning  mohiyati,  turlari  va  boshqa bilish  jarayonlari  bilan  o‘zaro  bog‘liqligi  yoritiladi.  Tafakkurning  idrok,  diqqat  va xotira  bilan  aloqasi  ilmiy  tadqiqotlar  hamda  statistik  ma’lumotlar  asosida  tahlil qilinadi. Shuningdek, tafakkurning rivojlanishi va ta’lim jarayonidagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Maqola talabalarning ilmiy tafakkurini shakllantirishga xizmat qiladi.