BUYUK AJDODLAR YUBILEYLARINI NISHONLASH BO‘YICHA PREZIDENT QARORLARI: MAZMUNI, AMALGA OSHIRILISHI VA ERISHILGAN NATIJALAR - Azimova Maftuna Muxammadamin qizi,; Shahzodaxon Abduboqiyeva Sobirjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasida  buyuk  ajdodlar yubileylarini  nishonlashga  qaratilgan  Prezident  qarorlarining  mazmun-mohiyati, ularning  amaliyotga  tatbiq  etilishi  hamda  erishilgan  ijtimoiy-ma’naviy,  ilmiy  va madaniy  natijalari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  davomida  yubiley  tadbirlarining  milliy o‘zlikni  anglash,  tarixiy  xotirani  tiklash,  yoshlar  tarbiyasi  va  xalqaro  madaniy hamkorlikni rivojlantirishdagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, davlat siyosati darajasida ajdodlar merosini asrash va targ‘ib qilish mexanizmlari ilmiy jihatdan baholanadi.