MUSIQIY TA'LIM VA TARBIYA: YOSH AVLODNING MA'NAVIY, ESTETIK VA IJODIY RIVOJLANISHIDA MUSIQANING ROLI - Babamuradov Eshmamat Komilovich; Qudratov Dilshodbek Baxtiyor o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: maqolada musiqiy san'at va ta'limning yosh avlodning ma'naviy, estetik  va  ijodiy  rivojlanishidagi  roli,  shuningdek,  milliy  va  zamonaviy  pedagogik yondashuvlar  orqali  musiqiy  madaniyatni  shakllantirish  masalalari  tahlil  qilinadi. Musiqaning inson ruhiy olamiga ta'siri, ijrochilik mahorati, xalq cholg'u asboblarining ahamiyati  va  yoshlarni  tarbiyalashdagi  ijtimoiy  pedagogik  vazifalari  yoritiladi. Ta'limda  innovatsion  texnologiyalarni  joriy  etish,  nazariya  va  amaliyotni uyg'unlashtirish  hamda  milliy  an'analarni  jahon  tajribasi  bilan  integratsiya  qilish zarurati ta'kidlangan.