AYOLLAR KIYIMINI TIKISHDA ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALARNING QO‘LLANILISHI - DJABBOROVA GULCHEHRA DJURAYEVNA,; XUDOYNAZAROVA MALIKA ABDUQODIROVNA,; RAXIMOVA SAYGUL IMOMOVNA, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur  ilmiy  maqolada  ayollar  kiyimini  tikish  jarayonida  zamonaviy texnologiyalarning  qo‘llanilishi,  ularning  ishlab  chiqarish  samaradorligi,  mahsulot sifati va raqobatbardoshligini oshirishdagi ahamiyati atroflicha tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida  tikuvchilik  sanoatida  keng  joriy  etilayotgan  avtomatlashtirilgan  tikuv uskunalari,  kompyuter  yordamida  loyihalash  va  ishlab  chiqarishni  boshqarish (CAD/CAM)  tizimlari,  shuningdek,  innovatsion  va  ekologik  toza  materiallardan foydalanish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan. Maqolada  zamonaviy  texnologiyalarning  ayollar  kiyimini  modellashtirish, konstruktsiyalash,  tikish  va  sifat  nazorati  bosqichlaridagi  afzalliklari  ilmiy  asosda yoritilgan. Shuningdek, texnikumlarda “Ayollar kiyimini tikish texnologiyasi” fanini o‘qitishda  zamonaviy  texnologiyalarni  qo‘llash  orqali  bo‘lajak  mutaxassislarning kasbiy kompetensiyalarini shakllantirish masalalari ochib berilgan. Tadqiqot natijalari tikuvchilik sanoatini rivojlantirish hamda  ta’lim  va  ishlab  chiqarish integratsiyasini mustahkamlashda amaliy ahamiyatga ega.