TA’LIM SIFATINI OSHIRISHDA TEXNIKUMLARDA O‘QUV ISHLARI BO‘YICHA DIREKTOR O‘RINBOSARINING BOSHQARUV FAOLIYATI - NORMURODOV KAMOLIDDIN ERKINOVICH, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Mazkur ilmiy maqolada texnikumlarda ta’lim sifatini oshirish jarayonida o‘quv ishlari  bo‘yicha  direktor  o‘rinbosarining  boshqaruv  faoliyati  har  tomonlama  ilmiy-nazariy  va  amaliy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  ta’lim  sifati  tushunchasining zamonaviy  talqini,  texnikumlarda  o‘quv  jarayonini  tashkil  etishning  o‘ziga  xos xususiyatlari hamda boshqaruv faoliyatining ta’lim natijalariga ta’siri asoslab berilgan. Maqolada o‘quv ishlari bo‘yicha direktor o‘rinbosarining funksional vazifalari, rejalashtirish,  tashkil  etish,  nazorat  va  monitoring  jarayonlaridagi  roli,  pedagogik jamoa  bilan  ishlash  mexanizmlari  hamda  innovatsion  ta’lim  texnologiyalarini  joriy etishdagi faoliyati keng yoritilgan. Shuningdek, ta’lim sifatini oshirishda boshqaruv qarorlarining ilmiy asoslanganligi va tizimliligining ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari texnikumlarda o‘quv jarayonini samarali boshqarish, ta’lim sifatini barqaror oshirish va raqobatbardosh kadrlar tayyorlashda o‘quv ishlari bo‘yicha direktor o‘rinbosarining faoliyati hal qiluvchi omil ekanini tasdiqlaydi.