TEXNIKUMLARDA ONA TILI DARSLARINI TASHKIL ETISHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Abduraimova Zarnigorxon Ikromovna,; Abdujalilova Gulhayo Jaloliddin qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Oʻzbek tili texnikumlarda sohaga mos ravishda chuqur va samarali oʻrgatilishi kerak boʻlgan eng muhim fanlardan biridir. Ona tili darslari nafaqat tilga oid  bilim  va  malakalarni  oshirishga,  balki  oʻquvchilarning  umumiy  tafakkurini, muloqot  madaniyatini,  soʻz  boyligini,  hayotga  va  kasbga  boʻlgan  munosabatini shakllantirishga xizmat qiladi. Ana shu jarayonni  mukammal  va zamonaviy tashkil qilish uchun interfaol oʻqitish metodlaridan foydalanish alohida ahamiyat kasb etadi. Interfaol  metodlar  an’anaviy  oʻqitish  uslublaridan  tub  farq  qiladi.  Bu  metodlar oʻquvchilarni faollikka, mustaqil fikrlashga, ijodiy yondashuvga, oʻz nuqtayi nazarini bildirishga, erkin muloqotga da’vat qiladi.