KVADRAT TENGLAMALAR VA ULARNING AMALIY AHAMIYATI - Norboyev Javoxir Vaxobjon o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya Ushbu  tezisda  kvadrat  tenglamalar  tushunchasi,ularning  ildizlarini  topish usullari,formulalar  va  amaliy  ahamiyati  haqida  so’z  boradi.Kvadrat  tenglamalar matematikaning asosiy bo’limlaridan biri bo’lib,real hayotdagi masalalarni,jumladan fizika,geometriya,iqtisodiyot va muhandislik sohalaridagi masalalarni yechishda keng qo’llaniladi.Tezisda  kvadrat  tenglamaning  umumiy  ko’rinishi,diskriminant,ildizlar fo’rmulasi,Viyet formulalari va faktorizatsiya kabi asosiy matematik vositalar keltirilgan.