ZAMONAVIY DARSLARDA INTERAKTIV USULLARNING AHAMIYATI - Mirzoyeva Nigora Shavkatjonovna; Abdisamatov Ozodbek (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada zamonaviy darslarda interaktiv o‘qitish usullarining ahamiyati, ularning  ta’lim  samaradorligiga  ta’siri,  o‘quvchilarning  bilim  olish  jarayoniga qo‘shgan hissasi keng ilmiy asosda tahlil qilinadi. Interaktiv usullar tushunchasi, asosiy tamoyillari,  afzalliklari  hamda  amaliy  qo‘llanilishi  xalqaro  tadqiqotlar  va  ilmiy manbalar  asosida  yoritilgan.  Maqolada  tanqidiy  fikrlashni  rivojlantirish, o‘quvchilarning  motivatsiyasini oshirish, bilimlarni chuqur o‘zlashtirish va ijtimoiy ko‘nikmalarni shakllantirishda interaktiv metodlarning roli ilmiy faktlar bilan asoslab berilgan.  Shuningdek,  tibbiyot  va  boshqa  sohalardagi  o‘qitishda  interaktiv metodlarning  real  misollari keltirilgan.  Maqola  zamonaviy  ta’limda  faol  pedagogik yondashuvlar bilan ishlovchi o‘qituvchilar, metodistlar va ta’lim mutaxassislari uchun foydali ilmiy-amaliy manba bo‘lib xizmat qiladi.