OʻZBEK ADABIYOTI JAHON KONTEKSTIDA - GULRUH MEYLIYEVA SAGDULLAYEVNA, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA   Mazkur  maqolada  oʻzbek  adabiyotining  jahon  adabiy  jarayonidagi  oʻrni  va ahamiyati  yoritiladi.  Asosiy  eʼtibor  oʻzbek  adabiyoti  namoyandalarining  badiiy merosi,  ularning  asarlarida  umuminsoniy  gʻoyalar,  xalqaro  miqyosda  tan  olingan adabiy  hodisalar  va  tarjimalar  orqali  dunyo  kitobxonlariga  ta’siri  tahlil  qilinadi. Shuningdek, Sharq va Gʻarb adabiyoti oʻrtasidagi oʻzaro aloqadorlik, ta’sir va o‘zaro boyish  jarayonlari  misollar  yordamida  koʻrsatib  beriladi.  Oʻzbek  adabiyoti  jahon kontekstida  nafaqat  milliy  badiiy  tafakkurning  mahsuli,  balki  global  madaniyat rivojiga munosib hissa qoʻshayotgan muhim hodisa sifatida talqin etiladi.