O‘ZBEKISTON SHAROITIDA YASHIL IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISHNING HUQUQIY-ME’YORIY BAZASI VA AMALIY HOLATI - Ziyabov Ag‘zam Rustamjon o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  O‘zbekistonda  islom  moliyasi  tamoyillari asosida yashil iqtisodiyotni rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Islom moliyaviy vositalarining  (sukuk,  mudaraba,  musharaka  va  boshqalar)  ekologik  barqarorlikni ta’minlashdagi  o‘rni  ko‘rib  chiqilgan.  Xalqaro  tajribalar  asosida  islom  moliyasi yordamida  yashil  loyihalarni  moliyalashtirish  istiqbollari  baholangan  hamda O‘zbekiston  sharoitida  ushbu  yo‘nalishni  rivojlantirish  bo‘yicha  takliflar  ishlab chiqilgan.