INGLIZ TILI DARSLARIDA O’QUVCHILARNING FAOLLIGINI OSHIRISH VA ULARNING TIL O’RGANISHDAGI MUVAFFAQIYATLARINI TA’MINLASH MASALASI - Akhmedova Shakhnoza Abidjanovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada ingliz tili darslarida o’quvchilarning faolligini oshirish va ularning  til o’rganishdagi muvaffaqiyatlarini  ta’minlash masalasi ko’rib chiqiladi. O’quvchilarning motivatsiyasiga ta’sir etuvchi omillar, dars jarayonida qo’llanilishi mumkin bo’lgan samarali usullar, o’qituvchining roli va o’quv muhitining ahamiyati tahlil  qilinadi.  Maqolada  berilgan  tavsiyalar  o’quvchilarning  ingliz  tiliga  bo’lgan qiziqishini oshirish, ularning til o’rganishdagi muvaffaqiyatlarini ta’minlash va shaxsiy rivojlanishiga hissa qo’shishga qaratilgan.