FORTEPIANO IJROCHILIGIDA IJROCHIYLIK KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHNING ILMIY-PEDAGOGIK ASOSLARI - Sarvarjon Azizov, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Maqolada fortepiano ijrochiligini o‘qitish jarayonida talabalarda ijrochilik  ko‘nikmalarini  shakllantirish  va  rivojlantirish  masalalari  ilmiy-pedagogik nuqtayi nazardan yoritilgan. Fortepiano ta’limida texnik tayyorgarlik, musiqiy-badiiy tafakkur  hamda  psixologik  omillarning  o‘zaro  uzviy  bog‘liqligi  tahlil  qilinadi. Shuningdek,  oliy  musiqa  ta’limi  tizimida  individual  yondashuv,  muntazam  mashq jarayoni va milliy musiqiy merosdan foydalanish orqali samarali natijalarga erishish yo‘llari  asoslab  berilgan.  Tadqiqot  natijalari  fortepiano  ijrochiligi  metodikasini takomillashtirishda muhim amaliy ahamiyat kasb etadi.