CHOLG‘U IJROCHILIGI TA’LIMIDA KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV: NAZARIY ASOSLAR VA AMALIY IMKONIYATLAR - Ahmadjon Yuldashev, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada cholg‘u ijrochiligi ta’limini takomillashtirishda kompetensiyaviy  yondashuvning  o‘rni  va  ahamiyati  ilmiy-nazariy  hamda  amaliy jihatdan tahlil etiladi. Kompetensiyaviy yondashuv asosida ijrochilik faoliyatini tashkil etish,  talabalarda  kasbiy,  ijodiy  va  kommunikativ  kompetensiyalarni  shakllantirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy pedagogik texnologiyalar va baholash mexanizmlarining cholg‘u ijrochiligi ta’limiga integratsiyasi asoslab berilgan.