CHOLG‘U IJROCHILIGINI O‘QITISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNI QO‘LLASHNING ILMIY-USLUBIY ASOSLARI - Ahmadjon Yuldashev, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  musiqa  ta’limi  jarayonida,  xususan  cholg‘u ijrochiligini o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llashning nazariy va amaliy  jihatlari  tahlil  qilinadi.  Ta’lim  jarayonini  innovatsion  yondashuvlar  asosida tashkil etish, interfaol metodlar hamda raqamli texnologiyalardan foydalanish orqali ijrochilik  kompetensiyalarini  rivojlantirish  masalalari  yoritiladi.  Shuningdek, an’anaviy  ijrochilik  ta’limi  va  zamonaviy  pedagogik  texnologiyalar  uyg‘unligining ta’lim samaradorligiga ta’siri asoslab beriladi.