MAHMUDXO‘JA BEHBUDIYNING MA’NAVIYATLI VA SAYOHIYATLI YOSHLARNI TARBIYALASHGA DOIR QARASHLARI - Toshov Muxiddin Jo`raboyevich,; O‘rinova Xadiyaxon Nizomiddinovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya.  Maqolada  jadid  ma’rifatparvar  olimi,  pedagog  Mahmudxo‘ja Behbudiyning  jamiyatga  doir  qarashlari,  uning  me’rosini  zamonaviy  yoshlarni tarbiyalashdagi  ahamiyatli  haqida  fikrlar  bildirilgan.  Behbudiyning  yoshlarni tarbiyalashga  oid  g‘oyalari  o‘z  davrida  milliy  ma’rifatparvarlik  harakatining  asosiy omillaridan biri sifatida shakllangan bo‘lib, bugungi kunda ham muhim asos bo‘lib xizmat qiladi. Jamiyatda har tamonlaman sayohiyatli yoshlarni tarbiyalash ahamiyatli tamonlari haqida fikr mulohazalar bayon qilingan.