SOLIQ SIYOSATINING TADBIRKORLIK MUHITIGA TA'SIRI - Sohibov Azizbek Dilshod o`g`li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  O'zbekiston  Respublikasida  soliq  siyosatining tadbirkorlik  muhitiga  ko'rsatadigan  ta'siri  tahlil  qilingan.  Tadqiqot  davomida  soliq stavkalari,  imtiyozlar,  soliq  ma'muriyatchiligi  va  soliq  yuki  dinamikasi  chuqur o'rganilgan. Maqolada 2024-2025-yillar uchun qabul qilingan soliq islohotlari, ularnig kichik va o'rta biznesga ta'siri, shuningdek yashirin iqtisodiyotni qisqartirish bo'yicha amalga  oshirilayotgan  chora-tadbirlar  bayon  etilgan.  Tahlil  natijalari  shuni ko'rsatadiki, soliq siyosati maqsadli ravishda tadbirkorlik faoliyatini rag'batlantirish, investitsiya muhitini yaxshilash va davlat byudjeti daromadlarini barqaror oshirishga qaratilgan.  Maqolada  stat.uz,  lex.uz  va  soliq.uz  rasmiy  saytlaridan  olingan  statistik ma'lumotlar va qonunchilik hujjatlari asosida amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.