MUSTAQILLIK DAVRIDA KUTUBXONA SOHASIDA AMALGA OSHIRILGAN ISLOHOTLAR - Nizomova Rayxon (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  mustaqillik  davrida  O‘zbekiston  kutubxona sohasida amalga oshirilgan islohotlar, ularning mazmun-mohiyati va jamiyat ma’naviy hayotidagi  o‘rni  tahlil  qilinadi.  Axborot-kommunikatsiya  texnologiyalarining  joriy etilishi,  elektron  kutubxonalar  tizimining  shakllanishi,  normativ-huquqiy  bazaning takomillashuvi  hamda  kitobxonlik  madaniyatini  rivojlantirishga  qaratilgan  davlat siyosati  masalalari  yoritiladi.  Shuningdek,  zamonaviy  axborot-resurs  markazlari faoliyati va ularning ta’lim tizimidagi ahamiyati ochib beriladi.