AHOLI DAROMADLARI VA TURMUSH DARAJASINING IQTISODIY MOHIYATI HAMDA UNI OSHIRISH YO‘LLARI - Risbekov Abduraxmon Usmonovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
ANNOTATSIYA:Mazkur maqolada aholi daromadlari va turmush darajasining iqtisodiy  mohiyati,  shakllanish  omillari  va  ularni  oshirish  yo‘llari  tahlil  qilinadi. Tadqiqotda  real  va  nominal  daromadlar,  iste’mol  darajasi,  bandlik,  inflyatsiya  va ijtimoiy  himoya  tizimi  kabi  asosiy  ko‘rsatkichlar  o‘rganilgan.  Shuningdek,  davlat siyosati  va  iqtisodiy  strategiyalar  orqali  aholining  turmush  darajasini  yaxshilash bo‘yicha tavsiyalar keltiriladi. Maqola texnikum sharoitida iqtisod fanini o‘qitishda ham amaliy ahamiyatga ega.