BO'LAJAK O'QITUVCHILARDA MA'SULIYATLILIK VA TASHABBUSKORLIKNI RIVOJLANTIRISH - Charos Boymatova Zayniddinovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya:  Hozirgi  zamon  ta’lim  tizimining  oldida  turgan  eng  muhim vazifalardan biri — tarbiyalanuvchilar qalbidagi ezgu fazilatlarni rivojlantirish, ularni hayotga,  kasbga  va  jamiyatga  mas’uliyatli,  faol,  tashabbuskor  shaxs  qilib  voyaga yetkazishdan iborat. Bu borada, albatta, o‘qituvchi shaxsi, uning bilim saviyasi, odobi, kasbiy  mahorati  bilan  birga,  aynan  mas’uliyatlilik  va  tashabbuskorlik  tuyg‘ulari alohida  ahamiyat  kasb  etadi.  Aynan  shu  ikki  faktor  bo‘lg‘usi  pedagoglarda  erta yoshdan  shakllantirilsa,  ular  hayot  yo‘llarida,  ayniqsa,  bolalarga  ta’lim-tarbiya berishda  katta  natijalarga  erisha  oladilar.  Shu  sababli,  pedagog  kadrlar  tayyorlash dasturlarida, o‘quv jarayonlarida, amaliy mashg‘ulotlarda ham doim ushbu fazilatlarni qayta-qayta kuchaytirib, yuksaltirib borish talab etiladi.