BO'LAJAK O'QITUVCHILARDA MA'SULIYATLILIK VA TASHABBUSKORLIKNI RIVOJLANTIRISH - Charos Boymatova Zayniddinovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: O‘zbekistonda ta’lim tizimi doimiy ravishda yangilanib, har doim jamiyatning  ilg‘or  vakillarini  yetishtirishga  intiladi.  Bu  jarayonda  o‘qituvchi shaxsining o‘rni va roli beqiyosdir. Aynan o‘qituvchi jamiyatda yuksak ma’naviyatli, bilimli,  tashabbuskor  va  mas’uliyatli  insonlarni  tarbiyalashda  asosiy  vositachi hisoblanadi.  Shu  bois,  bo‘lajak  o‘qituvchilarda  mas’uliyatlilik  va  tashabbuskorlik sifatlarini rivojlantirish bugungi kun ta’limi oldidagi eng ustuvor maqsadlardandir. Bu maqolada  ana  shu  muhim  fazilatlarni  rivojlantirish  konsepsiyasi,  yondashuvlari  va ahamiyati haqida so‘z yuritiladi.