QIZIL QON TANACHALARI KAMLIGI – ANEMIYA: ETIOLOGIYA, KLINIK KECHISH VA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Rustamova Odinaxon Rasuljon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya  Ushbu  maqola  qizil  qon  tanachalari  kamligi  –  anemiya  haqida bo‘lib, kasallikning kelib chiqish sabablari, belgilari, darajalari, tashxis va davolash usullarini  batafsil  yoritadi.  Maqolada  temir,  vitamin  B12  va  foliy  kislotasi yetishmovchiligi, qon yo‘qotish, surunkali kasalliklar va irsiy omillar kabi anemiyani keltirib chiqaruvchi asosiy omillar tahlil qilinadi. Shuningdek, sog‘lom turmush tarzini saqlash  va  anemiyaning  oldini  olish  bo‘yicha  tavsiyalar,  qizil  qon  tanachalari  va gemoglobinning organizmdagi roli ham batafsil ko‘rsatilgan.