O‘PKA KASALLIKLARIDA ERTA TASHXIS QO‘YISHNING KLINIK AHAMIYATI - Razzakov Nabijon Alijonovich,; Mexmonov Omonillo Abdulgʻani oʻgʻli, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: O‘pka kasalliklari zamonaviy tibbiyotda salomatlik, hayot sifati va umr  davomiyligiga  jiddiy  ta’sir  ko‘rsatuvchi  muhim  muammolardan  biri  bo‘lib qolmoqda. Nafaqat o‘pkaning surunkali va o‘tkir kasalliklari, balki ularning turlicha oqibatlari butun organizmga salbiy ta’sir ko‘rsatishi bilan ahamiyatlidir. Shu sababli, bu kasalliklarni erta aniqlash va samarali davolash zamonaviy tibbiyotning dolzarb vazifalaridan  biri  hisoblanadi.  O‘pka  patologiyalari  diagnostikasining  dolzarbligi, ularning keng tarqalganligi va ko‘p hollarda kech bosqichda aniqlanishi sohada erta tashxis  qo‘yish  ahamiyatini  yanada  oshirib,  klinik  jarayon  va  bemor  hayoti  uchun ko‘plab ijobiy imkoniyatlar yaratadi.