AXBOROT TEXNOLOGIYALARI SOHASIDA MOBIL TEXNIK LUG'AT ILOVASINI ISHLAB CHIQISH: XORIJIY TAJRIBANI TAHLIL QILISH - Ismoiljon To'xtaboyev Ilhomjon o'g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada axborot texnologiyalari sohasida mobil texnik lug'at ilovasini ishlab chiqishning xorijiy tajribasi tahlil qilingan. Maqolada zamonaviy mobil  lug'at  ilovalari,  ularning  arxitekturasi,  funksional  imkoniyatlari  va foydalanuvchi  interfeysi  dizayni  o'rganilgan.  Rivojlangan  mamlakatlarda  keng qo'llaniladigan  texnik  lug'at  ilovalari,  ularning  afzalliklari  va  kamchiliklari  qiyosiy tahlil  qilingan.  Sun'iy  intellekt,  mashinali  tarjima  va  ovozli  tanib  olish texnologiyalarining mobil lug'atlarda qo'llanilishi ko'rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari asosida  O'zbekiston  uchun  samarali  mobil  texnik  lug'at  ilovasini  yaratish  bo'yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.